Versan Shots 10ml N20
Versan Shots 10ml N20
-
Product code:
17024
.
Manufacturer: Valentis
-
Free shipping in Lithuania when buying for 30€ and more, within 1- 3 work days
-
The promotions and discounts listed in the online pharmacy apply only when shopping online
-
Frequently asked questions (F.A.Q.)
Maisto papildas sąnariams VERSAN® SHOTS
Vitaminas C padeda palaikyti normalų kolageno, kuris reikalingas normaliai kaulų ir kremzlių funkcijai, susidarymą. Vitaminas D padeda palaikyti normalią kaulų būklę ir raumenų funkciją.
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS sudėtis
Vanduo, drėgmę išlaikanti medžiaga - glicerolis, chondroitino sulfatas, hidrolizuotas kolagenas, fruktozė, D-gliukozamino sulfatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - citrinų rūgštis, L-askorbo rūgštis (vitaminas C), apelsinų aromato kvapioji medžiaga, natrio hialuronatas, konservantas - kalio sorbatas, citrinų aromato kvapioji medžiaga, cholekalciferolis (vitaminas D3).
10 ml | RMV* | |
Hidrolizuotas kolagenas | 500 mg | |
Chondroitino sulfatas | 500 mg | |
Gliukozamino sulfatas | 250 mg | |
Vitaminas C | 80 mg | 100 % |
Hialurono rūgštis | 25 mg | |
Vitaminas D3 | 5 µg | 100 % |
*RMV - referencinė maistinė vertė |
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS vartojimas
Rekomenduojama suaugusiesiems ir vaikams vyresniems nei 12 metų gerti po 1 buteliuką per dieną valgio metu. Prieš vartojimą suplakti. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Labai svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS laikymas
Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje, sausoje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS papildoma informacija
Norint tinkamai pasirūpinti savo sąnariais, svarbu žinoti jų sandaros ir funkcijos principus. Sąnarių funkcija: Sąnariai - vienas svarbiausių judėjimui organų, užtikrinantys judėjimo funkciją, pakankamą judesių amplitudę ir paslankumą. Žmogaus kūne yra daugiau kaip du šimtai judėjimo funkciją atliekančių sąnarių. Judėjimas yra vienas iš pagrindinių žmogaus poreikių, svarbus gyvenimo kokybės rodiklis.
Judėjimas labai svarbus ir pačių sąnarių tinkamai funkcijai. Kai sąnariams tenkantis fizinis krūvis yra optimalus, stiprinami aplinkiniai raumenys, o sąnarinė kremzlė tinkamai sutepama ir gauna pakankamą kiekį maisto medžiagų, kurios patenka per sąnarinį skystį. Per didelis fizinis krūvis sąnariams kenkia - jei sąnariams tenka pernelyg didelė apkrova, tai gali sužaloti sąnarių kremzlinį audinį.
Kaip sudaryti sąnariai?
Sąnarį sudaro kaulų galai, padengti sąnarinėmis kremzlėmis ir sujungti bei sutvirtinti raiščiais. Juos apsupa sąnarinė kapsulė, o sąnarinė ertmė užpildyta sąnarių skysčiu.
Sąnario kapsulė sandarina sąnarinę ertmę, apsupdama sąnarį sudarančius kaulų galus ir uždengdama visus plyšius. Sąnario kapsulę sudaro du sluoksniai: skaidulinio audinio išorinis sluoksnis ir vidinis, tepalinis, gaminantis sąnarinį skystį.
Sąnarių skystis užpildo sąnarinę ertmę tarp abiejų kremzle dengtų sąnarinių kaulų galų, sutepa kremzles, kad jos nesitrintų viena į kitą, fizinio krūvio metu slopina sąnariui tenkančią jėgą ir aprūpina kremzles maisto medžiagomis. Sąnarinis skystis yra lipni, tąsi, drebutinė masė, kurioje gausu vandenį pritraukiančios hialurono rūgšties.
Sąnarinių paviršių kremzlės - tai nuolat, bet labai lėtai atsinaujinanti jungiamojo audinio danga, tarnaujanti kaip slystamasis paviršius ir absorbuojanti smūgius, tenkančius sąnariui fizinio krūvio metu, todėl sveikos ir tvirtos sąnarinės kremzlės labai svarbios tinkamai sąnarių funkcijai.
Sąnarinių paviršių kremzlių sandara. Sąnarinių kremzlių jungiamojo audinio ląstelės chondrocitai gamina tarpląstelinį audinį, sudarytą iš II tipo kolageno skaidulų ir proteoglikanų. Analizuojant sveikos sąnarinės kremzlės struktūrą, nustatyta, kad chondrocitai kremzlėje sudaro maždaug nuo 1 iki 5 procentų, kolageno skaidulų tinklas sudaro net apie 60 procentų sausos kremzlės masės, o sudėtingieji baltymai proteoglikanai - apie 10-15 procentų.
Proteoglikanai, turintys savo sudėtyje hialurono rūgšties, gliukozamino sulfato, chondroitino ir kitų medžiagų, pritraukia ir išlaiko kremzlėje daug vandens. Sąnarinėje kremzlėje yra apie 70-80 procentų vandens, kuris suteikia kremzlei elastingumą. Proteoglikanai suteikia kremzlei elastingumą.
Baltymas kolagenas yra pagrindinis struktūrinis jungiamojo audinio baltymas, turintis unikalią molekulės struktūrą, sudarytą iš amino rūgščių (hidroksiprolino, prolino, glicino), susivijusių triguba spirale. Normaliai kolageno gamybai užtikrinti yra svarbus vitaminas C. Šis vitaminas yra kofermentas, naudojamas stabilizuojant trigubą spiralinę struktūrą kolageno molekulėje. Normalus kolageno formavimasis yra reikalingas normaliai daugelio kūno jungiamųjų audinių struktūrai: kaulams, kremzlėms, dantenoms, odai, sausgyslėms ir kraujagyslėms, todėl esant vitamino C trūkumui atsiranda įvairūs pažeidimai audiniuose ir organuose, taip pat ir sąnarių skausmai, jų sutinimas.
Sąnariuose vykstantys procesai
Sąnariuose, kaip ir kituose organuose bei audiniuose, nuolat vyksta seno audinio ardymas ir naujo audinio gamyba. Kai kremzlės audinio ardymas tampa greitesnis nei naujo gamyba, tai sukelia kremzlės nykimą - degeneraciją. Senėjimo metu tai neišvengiamai vyksta, tik vieniems žmonėms tai pasireiškia smarkiai, o kitiems šie pokyčiai yra vos juntami ir gyvenimo kokybės beveik nesumenkina. Pusiausvyra tarp naujos tarpląstelinės medžiagos gamybos bei jos irimo gali sutrikti ne tik senstant, bet ir dėl per didelio sąnario apkrovimo, per mažo judrumo, genetinių veiksnių, reikiamų medžiagų trūkumo ir kitų priežasčių. Visi mechanizmai dar nėra pilnai ištirti, tačiau yra žinoma, kad sąnario kremzlės nykimas yra palaipsniui besivystantis ir vienu metu apimantis daugelį veiksnių procesas:
- jungiamojo audinio ląstelės chondrocitai nebeįstengia gaminti pilnaverčio kremzlinio audinio,
- sutrinka kolageno sintezė,
- kremzlės tarpląsteliniame audinyje ima mažėti proteoglikanų, jų molekulės smulkėja,
- kremzlėje ir sąnarių skystyje mažėja hialurono rūgšties koncentracija,
- mažiau pritraukiama vandens, kremzlė sausėja, mažėja elastingumas, jos struktūroje atsiranda įtrūkimai,
- sąnarinių paviršių kremzlėms dėvintis ir dylant vis ryškėja nemalonūs pojūčiai: sąnarių sustingimas, girgždėjimas, maudimas, patinimas.
Statistiniai duomenys rodo, kad paskutiniuoju metu su sąnarių problemomis susiduria vis daugiau ir vis jaunesnių žmonių. Rūpintis savo sąnariais reikėtų pradėti nelaukiant, kol sąnarių susidėvėjimo problemos išryškės visu smarkumu. Tai galima padaryti sureguliuojant darbo ir poilsio režimą, taikant optimalius fizinius krūvius ir, be abejo, pasirūpinant, kad organizmui nepritrūktų reikiamų maisto medžiagų.
Literatūros sąrašas
- European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 129, 138, 143, 148), antioxidant function of lutein (ID 146), maintenance of vision (ID 141, 142), collagen formation (ID 130, 131, 136, 137, 149), function of the nervous system (ID 133), function of the immune system (ID 134), function of the immune system during and after extreme physical exercise (ID 144), non-haem iron absorption (ID 132, 147), energy-yielding metabolism (ID 135), and relief in case of irritation in the upper respiratory tract (ID 1714, 1715) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2009;7(9):1226.
- IoM (Institute of Medicine), 2000. Dietary reference intakes for vitamin C, vitamin E, selenium and carotenoids. National Academies Press, Washington DC.
- Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Librapharm limited; 2006, 22(11):2221-2232.
- Benito-Ruiz P, Camacho-Zambrano MM, Carillo-Arcentales JN, Mestanza-Peralta MA, Vallejo-Flores CA, Vargas-Lopez SV, Villacís-Tamayo RA, Zurita-Gavilanes LA. A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. Int J Food Sci Nutr2009; 60(S2): 99-113.
- Hauser RA. The Deterioration of Articular Cartilage in Osteoarthritis by Corticosteroid Injections. Journal of Prolotherapy. 2009;1(2):107-123.
- Reddy GK, Dhar SC. Metabolism of Collagen in Bone of Adjuvant Induced Arthritic Rat. Bone, 1989(10): 439-446.
- Fox et al. The Basic Science of Articular Cartilage: Structure, Composition, and Function. Sports Health. Nov 2009; 1(6): 461-468.
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS gamintojas
Valentis AG, CH-6982 Agno - Lugano, Šveicarija.
Maisto papildo sąnariams VERSAN SHOTS platintojas
UAB "Valentis Pharma", Molėtų pl. 11, LT-08409 Vilnius, Lietuva.